» Tiskové zprávy

Druchema bojuje proti koronaviru novým desinfekčním prostředkem Anti-COVID

27. 3. 2020 – I společnost Druchema se zapojila do boje proti koronaviru. Aktuálně se stala výrobcem a dodavatelem desinfekčního prostředku Anti-COVID určeného proti infekci COVID-19. Od poloviny března 2020, tak přímo v Praze vzniká nový desinfekční prostředek dle receptury Světové zdravotnické organizace (WHO), schválený Ministerstvem zdravotnictví ČR. Naše známá chemická společnost, tak vedle záchranných složek a dalších potřebných, napomáhá chránit naše zdraví a životy.


Nový desinfekční prostředek vznikl právě jako reakce na nákazu koronavirem šířící se Evropou i Českou republikou. Výrobce aktuálně uvádí na trh novinku Anti-COVID, která je vyrobena na základě receptury WHO, schválena českým Ministerstvem zdravotnictví a bude v první fázi dodána do státních i samosprávných institucí jako Magistrát hl. města Prahy, Ministerstvo průmyslu a ochodu i na další státní úřady, ale také do společností a firem.

„Jsem potěšen, že i česká společnost Druchema může výraznou měrou pomoci v boji proti koronaviru. Nový desinfekční prostředek Anti-COVID bylo nezbytné vyrobit skutečně rychle, proto jsme tomu uzpůsobili výrobu, pořídili nové výrobní zařízení a operativně zahájili výrobu. Obrovský dík patří i našim pracovníkům, kteří prokázali svoji obětavost a vysoké pracovní nasazení. I díky nim se tak může přípravek rychle dostat na všechna potřebná místa, protože v boji s nákazou bylo nezbytné skutečně rychlé jednání,“ vysvětluje Ing. Jiří Daněk, předseda představenstva společnosti Druchema. Zároveň doplňuje, že aktuálně zvládne Druchema vyrobit desítky tisíc litrů přípravku denně.

Společnost Druchema zároveň v další fázi plánuje dodání i ke koncovým zákazníkům.

O společnosti:

Společnost DRUCHEMA - Družstvo pro chemickou výrobu patří k tradičním českým firmám, které se specializují na široké spektrum chemických výrobků pro každodenní využití. Jedná se zejména o produkty zaměřené na dům a zahradu, sport, hobby, autokosmetiku nebo speciální produkty a volnočasové aktivity. DRUCHEMA byla založena již v roce 1951 a v průběhu let se stala největším českým chemickým družstvem a zavedeným výrobcem kvalitních českých produktů. Nejznámější produkty v portfoliu společnosti jsou barvy na vejce OVO, autokosmetika TEMPO, lepidlo na papír HERKULES či lyžařské vosky SKIVO. Veškeré výrobky jsou vysoce účinné, laboratorně zkoušené a atestované, plně vyhovující platným ekologickým předpisům a evropským normám. DRUCHEMA vyváží své výrobky i do zemí Evropské Unie a dalších zemí.

Více informací:

www.druchema.cz                                                    

www.facebook.com/druchema               



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz