» Tiskové zprávy

SANEP: Nejoblíbenějším starostou dvaadvaceti správních obvodů hl. m. Prahy je starosta Prahy 4 Pavel Caldr, nejhůře dopadl starosta Prahy 22 Milan Coller

SANEP: Nejoblíbenějším starostou dvaadvaceti správních obvodů hl. m. Prahy je starosta Prahy 4 Pavel Caldr, nejhůře dopadl starosta Prahy 22 Milan Coller

Nejlépe hodnoceným starostou 22 správních obvodů hl. města Prahy je starosta Prahy 4, Pavel Caldr, který dle názoru v souhrnu 38,9% obyvatel Prahy 4 jedná v jejich zájmu. Ukázal to exkluzivní průzkum společnosti SANEP, který ve vztahu k hodnoceným starostům správních obvodů hl. města Prahy hledal u obyvatel těchto obvodů odpovědi na otázky, zda starostové jednají v zájmu občanů, zda mají setrvat ve své funkci i po letošních volbách a také jak občané dvaadvaceti správních obvodů znají své starosty. V hodnocení starostů chybí starosta Prahy 5, který v době sběru dat nebyl zvolen.


Jak dále průzkum společnosti SANEP ukázal, starosta Prahy 4 Pavel Caldr dopadl z hodnocených starostů nejlépe i v otázce, zda by měl setrvat ve své funkci i po letošních podzimních volbách. Setrvání Pavla Caldra ve starostovské funkci si i po volbách přeje v souhrnu 35,8% obyvatel Prahy 4. Pavla Caldra pak zná v souhrnu 54,3% dotázaných obyvatel největší městské části Prahy 4, což je rovněž nejvíce ze všech hodnocených starostů.

V otázce, zda konkrétní starosta jedná v zájmu občanů příslušeného správního obvodu, získali více jak 30% kladných hlasů, starostka Prahy 6 Marie Kousalíková (38,5%), starosta Prahy 14 Radek Vondra (37,6%), starostka Prahy 2 Jana Černochová (32,5%), starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík (31,2%) a starosta Prahy 11 Dalibor Mlejnský (30,8%).

Naopak nejméně kladných hlasů získali v této otázce od svých občanů starosta Prahy 13 David Vodrážka (12,7%), starosta Prahy 21 Pavel Roušar (12,3%) a nejhůře dopadl starosta Prahy 22 Milan Coller v jehož případě je pouze 11,9% místních obyvatel názoru, že starosta Milan Coller jedná v jejich zájmu.

Vedle starosty Prahy 4 Pavla Caldra, se dále největší počet obyvatel příslušného správního pražského obvodu vyjádřil pro pokračování příslušného starosty v jeho činnosti i po nadcházejících komunálních volbách pro starostku Prahy 2 Janu Černochovou (32,9%), starostku Prahy 6 Marii Kousalíkovou (28,4%) a starostu Prahy 10 Bohumila Zoufalíka (26,9%).

Naopak nejméně obyvatel příslušného správního obvodu se pro pokračování svého starosty vyjádřilo pro starostu Prahy 18 Ivana Kabického, starostu Prahy 12 Petra Prchala a starostu Prahy 13 Davida Vodrážku, kteří získali shodně 9,4% kladných hlasů a dále, starostu Prahy 22 Milana Collera (8,9%), starostu Prahy 9 Jana Jarolíma (8,4%) a nejméně se pak pro pokračování ve funkci starosty Pavla Klegy vyjádřili obyvatelé Prahy 15 (8,1%).

Shodně se starostou největšího pražského obvodu Prahy 4 Pavla Caldra, se největší znalosti těší starosta Prahy 13 David Vodrážka. Naopak nejméně znají svého starostu Karla Hanzlíka obyvatelé Prahy 16 (24,7%).

Exkluzivní internetový průzkum společnosti SANEP byl ve dnech 19.6. - 21. 7. 2014 proveden na reprezentativním vzorku 3.701 dotázaných obyvatel hl. města Prahy ve věkové kategorii 18 - 70 let. Celkově se průzkumu společnosti SANEP zúčastnilo v rámci panelu 220 tisíc registrovaných uživatelů 54.759 dotázaných. Reprezentativní vzorek byl vybrán metodou kvótního výběru. Statistická chyba u uvedené skupiny obyvatel se pohybuje kolem +- 1,5 procentního bodu.

Exkluzivní průzkum společnosti SANEP byl zaměřen na spokojenost s činností jednotlivých primátorů 22 správních obvodů hl. města Prahy. Výsledky průzkumu představují vždy percentuální vyjádření hlasování vzorku respondentů pouze v daném správním obvodu. Respondentní vzorek v rámci jednotlivých 22 správních obvodů činí v průměru 168 dotázaných.

Více na www.sanep.cz.



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz