» Tiskové zprávy

AQS a.s. je prvním a zatím jediným českým distributorem filmů, který získal licenci k přímému poskytování audiovizuálních děl na iTunes

AQS, a.s. jejíž součástí je společnost Bioscop (www.bioscop.cz), zajištující kinodistribuci českých a zahraničních nezávislých filmů a Magic Box (www.magicbox.cz ) jeden z největších videodistributorů filmů, televizních seriálů a dokumentů na Blu-ray a DVD nosičích, který zastupuje v České republice a na Slovensku filmová studia Warner Bros., Disney, Paramount Pictures, a snímky českých i nezávislých zahraničních producentů, získala licenci k distribuci filmů na iTunes (www.apple.com/cz/itunes/).


AQS, a.s.  jako první a zatím jediný český filmový distributor získal od Apple Inc. licenci k přímému poskytování filmů na iTunes. Dosud se české filmy dostávali na iTunes pouze prostřednictvím zahraničních agregátorů.   V současnosti z titulů, které máme v distribuci, nabízíme v kvalitě HD čí SD a to k zapůjčení nebo k trvalému zakoupení filmy Příběh kmotra, Dědictví aneb Kurva se neříká a 3 dny na zabití.  V nadcházejících dnech pak budou k dispozici i další filmy jako například Fair Play, 10 pravidel jak sbalit holku, Colette, Martin a Venuše, Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, Rivalové, Tobruk a Pohled na lásku. V příštím roce pak budou rychle přibývat další novinky, ale i katalogové filmy. 
Jan Rubeš, ředitel videodistribuce ke spolupráci s iTunes říká: „Získat licenci od Apple byla dlouhá a trnitá cesta. Jsme však pyšní, že jsme získali důvěru a prokázali vysokou a profesionální úroveň našeho distribučního týmu. Prostřednictvím iTunes můžeme nyní filmy šířit ne jen v Česku a na Slovensku, ale pokud nám producent může poskytnout příslušná práva i na další teritoria po celém světě. Současně bychom i ceny, za které si uživatelé filmy půjčují nebo nakupují, rádi co nejvíce přizpůsobili našemu trhu.

             

Jana Šafářová

AQS a.s. - kino divize Bioscop

AQS a.s. - video divize Magic Box

Public Relations

IČO: 62952820

Tel. 606 732 779

Na Klikovce 7, 140 00 Praha 4

www.bioscop.cz

www.magicbox.cz

www.facebook.com/magicbox.cz

www.youtube.com/magicboxcz

www.youtube.com/bioscopcz

 



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz